Control acces

entry-sytem-1
cometa-soluzioni-access-control-systems_1
access-control-system-1

Ce este un sistem de control accesul ?

  Sistemele de control acces reprezintă unul dintre cele mai sigure și eficiente metode de protecție a unui obiectiv, datorită restricționării accesului persoanelor sau autovehiculelor în amplasament. Funcțiile acestuia, oferă administrației un control riguros al acces-ului în zonele de importanță, cu evidențierea activității prin rapoarte detaliate.

   Un sistem de control acces este un grup de echipamente care lucreaza impreuna. Functie de destinatia sistemului acesta poate include: cartele, cititoare, controlere, echipamente de detectie efractie, televiziune cu circuit inchis (TVCI), echipamente de alarmare la incendiu, asta.

Caracteristici si beneficii

  În funcție de tipul comunicației echipamentele de control acces pot funcționa independent sau în rețea.
– Funcționarea independentă (standalone) asigură accesul pe bază autorizării pre programate, fără înregistrarea sau transferul evenimentelor de acces. Aceste echipamente oferă un set minimal de funcții fiind destinate zonelor cu securitate scăzută sau medie.

– Funcționarea în rețea (RS 485 sau Ethernet) permite stocarea evenimentelor de acces în memoria locală a cititorului și apoi transferarea spre un calculator de administrare. Acest lucru permite extinderea funcționalității cu accesul în intervale orare predefinite și prin anumite uși pe bază unor profile.

Complexitatea sistemelor este determinată de cele patru componente principale: Metodă de identificare, Echipamentele electronice pentru comandă, Dispozitivele pentru blocarea accesului și Software administrare.

Identificarea cu amprentă sau recunoașterea feței asigură o securitate mai ridicată a accesului fiind mai dificil de fraudat, datorită informațiilor biometrice. Înrolarea amprentelor se poate realiza prin intermediul unui cititor de amprente pentru birou sau direct la unul din terminalele din rețea.

Tipuri de cititoare

– Cititoare independente/standalone – asigură un număr redus de carduri autorizate în memorie, și setarea unor parametrii standard: timp deschidere și închidere a ușii, indicator luminos și acustic, releu intern pentru comandă yalei electromagnetice.

– Cititoare inteligente IP – fiind cea mai nouă generație de cititoare cu controller încorporat, care asigură atât o funcționare independentă cât și conectarea în rețeaua locală de calculatoare. Acest lucru conferă costuri reduse la instalare, o izolare a posibilelor defecte la nivelul echipamentului, extinderea rapidă și cu costuri minime a sistemului.

Metoda de identificare

Metoda de identificare are o importanta fundamentala in securitatea unui sistem de control acces.

Oferta noastra include echipamente bazate pe tehnologii precum RFID (proximitate) sau biometrice, cu amprenta sau recunoasterea fetei. Cea mai uzuala metoda este identificarea prin radiofrecventa RFID sau proximitate.