Porti automate

71Qw1zbuwwL._SL1280_
shutterstock_1073813543-scaled

Ce este o poarta automata?

   O poarta automata este o intrare care se acționează cu ajutorul unei telecomenzi. Aceste porți sunt dotate cu sisteme automate care sunt controlate de unități de control performante, prevazute cu numeroase funcții de garantare a siguranței.

Caracteristici si beneficii

  Poarta manuala a fost inlocuita deja de un numar mare de romani. Locul i-a fost luat de poarta automata, o modalitate mult mai simpla si sigura de a va securiza locuinta. Daca inainte era considerata un moft, poarta automata a devenit din ce in ce mai cautata in randul romanilor, care isi doresc sa se simta in siguranta. O poarta automata poate fi utilizata atat in zone rezidentiale, cat si in zone comerciale sau industriale. Portile automate se impart in doua categorii: porti batante si porti culisante. Ambele tipuri de porti sunt la fel de eficiente si garanteaza siguranta, confort si protectie la un nivel ridicat. Nu trebuie sa va mai faceti griji cu privire la eventuale jafuri, atat timp cat proprietatea dumneavoastra este dotata cu poarta automata.

  Portile automate batante se aseamana cu portile normale in modul de deschidere, prin rotirea pe centrul de greutate. Din cauza faptului ca se pot deschide doar pe interior, instalarea unei porti automate necesita un spatiu mai mare de manevra. Daca v-ati decis sa va achizitionati o poarta automatizata batanta, trebuie sa stiti ca exista mai multe tipuri de motoare destinate acestui model: motoare liniare, motoare cu brat articulat si motoare ingropate.

Motoarele liniare sunt potrivite pentru porti automate cu un spatiu redus de manevra, motoarele cu brat articulat sunt ideale pentru o poarta automata cu canaturi robuste, iar motoarele ingropate ofera pe langa rezistenta, si un design elegant.

  Poarta automata culisanta se deschide prin culisare, cu ajutorul unei sine. Avantajul unei astfel de automatizari poarta culisanta este spatiul larg pe care il pune la dispozitie si greutatea mare pe care o pot suporta motoarele. Aceste dispozitive destinate automatizarilor porti culisante sunt special concepute sa reziste la greutati mari, de pana la 3.500 – 4.000 de kilograme.

Portile automate vin la pachet cu o serie de dispozitive automatizate, menite sa va ajute sa aveti o viata lipsita de griji. Pe de o parte avem fotocelulele, construite cu scopul de a opri poarta instantaneu, pentru a evita incidente neplacute. Pe de alta parte, puteti achizitiona lampi de semnalizare, centrale de comanda, receptoare radio s.a.m.d.

Beneficiile unei porti automate sunt nenumarate, spre deosebire de poarta manuala. Pe langa siguranta, protectie si confort, nu trebuie uitate nici rezistenta pe termen lung, fiabilitatea, silentiozitatea si design-ul deosebit si elegant al acestor automatizari.